Skip to main content

Kriteriji odabira izlagača

Prednost pri odabiru imat će oni prijavitelji koji su ranije podnijeli prijavu

1. VRSTA PROIZVODA

S obzirom na veliki interes potencijalnih izlagača, ograničeni broj mjesta i uzevši u obzir karakter i temu Sajma, prihvatljivi izlagači odnosno proizvodi bit će isključivo proizvodi tradicionalne zimnice kao i hrvatski autohtoni proizvodi, tj. proizvodi čiji nazivi su zaštićeni ili su u postupku zaštite kao zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla ili zajamčeno tradicionalni specijaliteti.

Samo navedeni proizvodi su prihvatljivi za izlaganje na Sajmu:

Proizvodi zimnice:

a) Prerađevine od voća (pekmezi, džemovi, sušeno i kandirano voće, voćni sirupi i sl.)
b) Prerađevine od povrća (ukiseljeno povrće, ajvari, pinđuri, sušeno povrće, namazi i sl.)
c) Orašasti plodovi (lješnjaci, bademi, orasi i sl.)

Autohtoni proizvodi:

1. Ekstra djevičansko maslinovo ulje Cres
2. Neretvanska mandarina
3. Ogulinski kiseli kupus / Ogulinsko kiselo zelje
4. Istarski pršut / Istrski pršut
5. Krčko maslinovo ulje
6. Korčulansko maslinovo ulje
7. Paška janjetina
8. Šoltansko maslinovo ulje
9. Varaždinsko zelje
10. Slavonski med
11. Krčki pršut
12. Baranjski kulen
13. Lički krumpir
14. Drniški pršut
15. Dalmatinski pršut
16. Poljički soparnik / Poljički zeljanik / Poljički uljenjak
17. Zagorski puran
18. Slavonski kulen / Slavonski kulin
19. Međimursko meso ‘z tiblice
20. Istra
21. Paška sol
22. Lička janjetina
23. Zagorski mlinci
24. Bjelovarski kvargl
25. Rudarska greblica
26. Varaždinski klipič
27. Paški sir
28. Slavonska kobasica
29. Malostonska kamenica
30. Brački varenik
31. Istarski med / Istrski med
32. Goranski medun
33. Dalmatinska pečenica
34. Dalmatinska panceta
35. Lumblija
36. Lički škripavac
37. Meso crne slavonske svinje
38. Zagorski štrukli / Zagorski štruklji
39. Zagorski bagremov med
40. Novigradska dagnja
41. Vrbovečka pera
42. Bračko maslinovo ulje
43. Krčki sir
44. Istarski ovčji sir / Istrski ovčji sir
45.Meso istarskog goveda – boškarina / Meso istrskega goveda – boškarina
46. Komiški rogač
47. Dalmatinska janjetina
48. Meso turopoljske svinje
49. Varaždinsko bučino ulje
50. Samoborska češnjovka /Samoborska češnofka
51. Ludbreški hren
52. Dalmatinski med
53. Lepoglavski mlinčani kolač
54. Istarska kobasica / Istrska klobasa

2. POSJEDOVANJE SVIH POTREBNIH RJEŠENJA NADLEŽNIH TIJELA POTREBNIH ZA POSLOVANJE S HRANOM

Ako se bavite preradom primarnih proizvoda (proizvodnja proizvoda životinskog podrijetla – npr. Slavonska kobasica ili Lički škripavac ili proizvodnja proizvoda neživotinjskog podrijetla – npr. ajvara, džemova, voćnih sokova i slično) tada sukladno zakonskoj regulativi, morate, ovisno o poslovanju, posjedovati Rješenje ili Izvod iz Upisnika registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla ili Rješenje o odobrenu ili odobrenju pod posebnim uvjetima objekta u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla, izdanima od strane Ministarstva poljoprivrede (Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane) odnosno dokaz da ste upisani u Registar subjekata i pripadajućih objekata u poslovanju s hranom iz nadležnosti sanitarne inspekcije Državnog inspektorata.

Ako se radi o autohtonom proizvodu čiji naziv je zaštićen (ZOI / ZOZP), dodatno je potrebno posjedovati valjanu Potvrdu o sukladnosti proizvoda sa specifikacijom proizvoda, izdanu od strane ovlaštenog kontrolnog tijela.

Rješenje će biti potrebno priložiti prijavi u aplikaciji.

3. PRIVOLA ZA KORIŠTENJE I JAVNO OBJAVLJIVANJE DOSTAVLJENIH PODATAKA

Svaki potencijalni izlagač će morati dati privolu za korištenje i javno objavljivanje podataka.

Bez privole postupak prijave neće biti moguć. Privola je sastavni dio aplikacije.

4. VRIJEME ZAPRIMANJA PRIJAVE

Prijavitelji koji ispunjavaju prethodno navedene uvjete bit će odabrani sukladno vremenu podnošenja prijave.

 

Prijavnica