Skip to main content

O sajmu

Manifestacija Sajam zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda u organizaciji Ministarstva poljoprivrede
zimnica

Sajam zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda

Sajam zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda okuplja proizvođače iz svih krajeva Republike Hrvatske u cilju jačanja proizvodnje, promocije te zaštite i prepoznatljivosti tradicionalnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji svojom  kvalitetom postaju konkurentan i prepoznatljiv proizvod na domaćem i zajedničkom tržištu Europske unije.

Sajam zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda organizira se u Zagrebu povodom Svjetskog dana hrane koji se svake godine obilježava 16. listopada. Na Sajmu će i ove godine biti okupljeni proizvođači iz svih krajeva Republike Hrvatske kako bi posjetiteljima ponudili lokalne, ekološke, tradicionalne i autohtone proizvode vrhunske kvalitete.

Velika posjećenost i izniman interes proizvođača za sudjelovanjem potvrda su da je Sajam zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda postao jedan od omiljenih i željno iščekivanih sajmova u Gradu Zagrebu.

Sajam zimnice, ekoloških i autohtonih proizvoda održava se već devetu godinu zaredom i može se reći da je postao ključno mjesto za prodaju i kupnju zimnice i ekoloških proizvoda, kao i autohtonih hrvatskih proizvoda koji su u postupku dobivanja ili već nose jednu od europskih oznaka kvalitete – zaštićenu oznaku izvornosti, zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla ili zajamčenog tradicionalnog specijaliteta.

Poticanjem domaćih proizvođača i proizvodnje lokalnih proizvoda s garancijom provjerene kvalitete, a koju jamče zaštićena oznaka izvornosti i zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla, želi se potaknuti potrošače na razmišljanje o tome što jedemo, odakle nam hrana dolazi i u kojim se uvjetima proizvodi, kao i izravno povezivanje proizvođača s potrošačima.

Izlagačima na Sajmu osiguran je besplatan izložbeno-prodajni prostor i izravno povezivanje s potrošačima kako bi imali priliku za vlastitu prezentaciju i prodaju proizvoda.